söndag 1 mars 2009

Fjärsing till middag


Giftig, taggig fisk, allmän på västkusten. Så står det om fjärsing i uppslagsboken. Men man är väl inte feg heller. Jag köpte fjärsingar  -- tre stycken är lagom till två personer -- och  fick  mannen i fiskdisken att filea fisken och avlägsna alla gifttaggar. Fiskhandlaren gav rådet att doppa filéerna i vetemjöl och steka i smör.  Med citron och sallad till blev det en fin lördagsmiddag. 

Till efterrätt bakade Wellington med vaniljsås. Har upptäckt att Wellington, ett runt äpple i gult och orangerött, är ett oerhört trevligt vinteräpple.  Alldeles för syrligt att  ätas färskt men till desserter eller kokat till äppelmos är det oslagbart. Dessutom håller det till maj om det förvaras kallt. Går bra att odla i zon 1-2.

Veckans fobi är leukofobi. Leuko betyder vit,  leukofobi är rädsla för färgen vit. Vita väggar, vita hus, brudklänningar, pannacotta, ja vilka vita saker som helst kan ge muskelkramp, svettningar  med flera symtom hos en leukofobiker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar