lördag 28 februari 2009

Konsten att le

Det är inte lätt att le framför kameran.  Men det finns knep. I Sverige har vi brukat säga omelett för att åstadkomma något som liknar ett leende. I England och andra engelskspråkiga länder brukar man säga cheese eller sex eller money. I sin roman Love in a Cold Climate lär Nancy Mitford ut att man kan säga brush innan man går in i ett rum för det ordet ger ansiktet ett glatt och trevligt utseende. 

Brush borde Daniel ha sagt innan han gick in att möta pressen på förlovningsdagen. Victoria har varit så länge i rampljuset, hon  lyckas alltid se glad och vänlig ut. Daniel däremot är ännu för stel och nervös (inte konstigt alls) och har problem framför kameran som vi har kunnat se på de bilder som publicerats under den gångna veckan. Hans försök att öppna munnen och le har resulterat i att grabben, som är en stilig ung man, har fått ett tomt uttryck på de bilder som nu sprids över hela världen. 

Daniels leende på bilderna är vad man kallar ett falskt leende, det vill säga att munnen är öppen,  tänderna syns men leendet stannar där, det når inte ögonen. Medan ett äkta leende inkluderar både öppen mun och skrattrynkor kring ögonen.

Råd till Daniel: Så länge du inte känner dig  avspänd, försök inte att le med öppen mun. Pröva istället att bara dra lite på munnen.
 
Råd till hovet:  Porträttfotografering är ingen lätt sak. Låt en professionell fotograf  istället för en familjemedlem ta nästa bild av fästfolket.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar