måndag 6 september 2010

Dubbelliv

Det är synd om de 33 gruvarbetarna i Chile som sitter fast i underjorden sedan den 5 augusti och inte kan komma upp förrän om två, tre månader. Det kan inte vara lätt. Och ändå känner de ännu inte till de tumultartade scener som utspelas ovan jord när fruar står öga mot öga med älskarinnor och det blir strider om vem som står närmast mannen.

Det har visat sig att åtminstone fem av männen haft en älskarinna vid sidan om, skriver The Daily Telegraph. Dessa kvinnor har precis som de lagvigda fruarna begett sig till San Josegruvan för att kräva ekonomisk kompensation. I ett fall är det fyra kvinnor som begär ersättning: en fru som gruvarbetaren fortfarande är gift med, en sambo som han lever tillsammans med, en kvinna som han fick barn med för några år sedan plus en kvinna som uppger att hon är hans älskarinna.

Kanske dubbelliv och trippelliv är vanligt förekommande bland sydamerikanska män. Nu är det några gruvarbetare som ångrar ett och annat. För kanhända har de börjat förstå att det uppstått komplikationer ovan jord och fasar inför vad som ska möta dem när de kommer upp i ljuset. Gruvbolaget tänker lösa ersättningsproblemet genom att be männen namnge sina anhöriga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar