tisdag 24 november 2009

Songs from the Swedish badlands

Det var överbokat i går kväll på Brunnsgatan 4 och uppmaningen till publiken ”sitt så nära varandra som möjligt på sofforna utan att det blir pinsamt” åtlyddes. Vi tryckte ihop oss och fick lyssna till en makalös föreställning med Lennart Jähkel, sångare, och Niko Röhlcke och Hannu Kiviaho, musiker. En annan musiker, Benny Andersson, satt i publiken.

Kristina Lugn var också där -- piffigt utstyrd som flygvärdinna -- och gjorde då och då ett inhopp på scenen. Det var hennes makalösa sånger på engelska och svenska (tonsatta av Röhlcke) vi fick lyssna till, sånger på en gång humoristiska och sorgsna. Jag är övertygad om att många av dem kommer att bli klassiker. Önskar att jag hade kunnat ta texterna med mig hem men tröstar mig med att de kommer på cd efter jul.

Kultur måste vi ha för att känna lycka och välbefinnande. Detta var kultur på hög nivå. Man är glad när man går hem från Brunnsgatan 4. Glad för att det finns så begåvade musiker. Glad för att Lennart Jähkel sjunger så bra. Glad för att Kristina Lugn finns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar