tisdag 28 februari 2012

Tid för sommarfest


Ringde M i Skellefteå. Hon berättade om alla trevliga unga kvinnor och män från hemtjänsten som kommer och hjälper henne tre gånger om dagen. Jag skulle bara se hennes linneskåp där Ali, som är utlärd skräddare men som i Sverige utbildat sig till undersköterska, skapat en osannolikt god ordning. M öppnar dörrarna och njuter.

I lördags hade en ung flicka talat om att hon och hennes vänner skulle ha sommarfest på kvällen. De var trötta på vintern och nu skulle de klä sig i sommarkläder, äta sommarmat och spela sommarlåar. Tänk vilken bra idé! Och tänk att hon ville tala om det för mig, sa M.

Ja, det var en strålande idé. Människan behöver avbrott i vardagslunken, särskilt på vintern, för att mota nedstämdhet. Med en sommarfest kommer man den efterlängtade årstiden närmare och kan påminna sig om att det är inte ens fyra månader kvar till midsommar.

Jag tar efter. Om ett par veckor ska G och jag ha främmande. De ska mötas av Vivaldis Sommaren och få en lätt och somrig lunch med blommig duk på bordet. Med tur lyser solen och vi kan sätta gästerna på verandan med varsin stråhatt på huvudet.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar