onsdag 22 maj 2013

När tänker Assange ge upp?

Jag läser om Julian Assange i Sunday Telegraph. Mannen, som vägrar komma till Sverige och ställa upp i rättegång som gäller våldtäkt och sexuella övergrepp, gömmer sig i ett litet källarrum på Eucadors ambassad nära Harrods varuhus i London. Där har han tillgång till dusch, internet, mikrovågsugn och motionscykel. Eucadors kvinnliga ambassadör Ana Alban Mora är fortsatt villig att ge Assange husrum men britterna börjar tröttna på situationen. Även sådana som tidigare försvarade honom hett.

Tidningen uppger att åtta poliser är i tjänst dygnet om för att bevaka att Assange inte rymmer från ambassaden. Bland annat står en polis vakt 24 timmar om dagen på trappan till ambassaden och en röd polisbil och en vit polisbuss står alltid parkerade på gatan mitt emot byggnaden.

Varje dag som Assange håller sig borta från det svenska rättsväsendet sjunker hans anseende. Den 19 juni har Assange bott ett år i sitt källarrum. Scotland Yard uppger att bevakningen av honom då kommer att ha kostat de brittiska skattebetalarna över 4.2 miljoner pund.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar