söndag 26 februari 2017

Nummer 45


Så kallade noaord används för elaka väsen och farliga djur när man inte vill uttala det riktiga namnet.  Gråben istället för varg är ett exempel.  I sitt senaste mejl skriver mitt kusinbarn, som bor i Kalifornien, inte om Donald Trump utan om #45. Hon och hennes vänner gör vad de kan för att protestera mot honom. Att leva i USA med #45 som president är som att åka bil med en berusad förare, skriver min släkting.
 
Nummer 45 lever farligt och det kan sluta illa. Hans främsta personlighetsdrag är  brist på impulskontroll och hostility, lättväckt aggressivitet. Hos den som är lättirriterad, cynisk och kommer i affekt för ingenting höjs blodtrycket på ett oroväckande sätt. Hostilitet är en stark riskfaktor för hjärtsjukdom och för tidig död. 

Hur kunde #45 vinna presidentposten? För det första hade han hur mycket pengar som helst att spendera på sin kampanj. För det andra hade han ingen riktigt stark motståndare. För det tredje bär många lågbetalda och arbetslösa amerikanare på en stark ilska mot etablissemanget; dessa väljare kände igen sin egen vrede hos #45 och röstade utan att tänka efter.


2 kommentarer:

  1. Intressanta inlägg du gör! Vi får hoppas att människor börjar tänka klokare så att vi kan vända den negativa trenden.
    Ha det gott! Kram

    SvaraRadera
  2. Vi människor når allt längre -- vi kan åka till månen och vi kan kommunicera med varandra blixtsnabbt på flera hundra mils avstånd. Men blir vi något klokare? Vi kan bara hoppas...
    Allt gott till dig!

    SvaraRadera