lördag 15 juli 2017

Bedräglig dryck

Nordea meddelar att just nu ringer bedragare upp deras kunder och påstår sig företräda banken.   Syftet är att lura oss att signera något med med mobilt bank-ID eller kort och kortläsare, ofta en överföring eller betalning.

Minns det här: banker brukar inte ringa upp för att be sina kunder lämna ut personliga uppgifter som kortnummer eller be någon att signera något. Får vi ett samtal från någon som ber oss att använda vårt bank-ID, ska vi lägga på luren.

Bedrägerier sker hela tiden, på alla områden. Vi kan inte öppna tidningen utan att möta en rubrik som handlar om fiffel på det ena eller andra sättet. Livsmedelsbedrägerier är legio. På Ica köpte vi  Tropicana nyss, en juice som uppges till 100 % bestå av pressad saft från apelsin (53 %), äpple (40 %), hallon  (5 %) och fläder (2 %).

Tropicana är en röd dryck med intensiv hallonsmak. Jag provade att blanda 1 liter apelsinjuice med 5 procent hallon.  Fick jag en röd dryck? Nej. Smakade den hallon? Nej. 

Tropicana till vänster och apelsinjuice blandad med 5 procent hallon till höger
Min gissning är att den belgiske tillverkaren har blandat i både färg och smakämnen som man sedan, mot alla bestämmelser,  valt att inte deklarera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar