måndag 4 december 2017

Sexövergrepp mot kvinnor och män

Kulturprofilen Jean-Claude Arnault har haft god hand med Svenska Akademien. Inte nog med att han och hustrun Katarina Frostensson (ledamot av Svenska Akademien) fått 126 000 kr per år därifrån alltsedan 2010 för sina programkvällar i en källarlokal med namnet Forum Nutidsplats för kultur.  Forum har drivits i ett handelsbolag ägt av makarna.

Svenska Akademien betalade också 50 000 kr till tryckningen av den hyllningsbok på 749 sidor som Ersatz förlag gav ut 2007 i 500 exemplar, kunde man läsa i Expressen i går. Akademiledamöterna Sara Danius, Per Wästberg, Horace Engdahl och Anders Olsson medverkar i boken som har titeln Källarhändelser Forum Nutidsplats för kultur.

I dag tar Sara Danius kraftigt avstånd från den tidigare omhuldade Jean-Claude Arnault. Hon framträdde i en lång intervju i TV2 i går och berättade att även män vittnat om de utsatts för sexövergrepp från kulturprofilen. Sara Danius har frågat en advokat om de 18 berättelserna om sexuella trakasserier och våldtäkter som publicerats i Dagens Nyheter kan anses trovärdiga. Ja, hade advokaten svarat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar