onsdag 21 oktober 2009

Lycka är att komma hem

Lycka är att vara tillbaka hemma. Spelar ingen roll hur många tjusiga människor man har träffat och hur många fantastiska scenerier man har stått inför på en resa utomlands så är det underbart att trampa det egna golvet och göra sitt kaffe i det lite slitna sjuttiotalsköket. Bara att sitta ned på den välbekanta toalettstolen kan lösa den reserelaterade peristaltikproblematiken.

Jag har varit med Sveriges Pomologiska Sällskap i Österrike. Där bor vår kamrat Rune som hade satt ihop ett gediget pomologiskt program med resor både söder och väster och norr om Wien. Länge ska jag minnas Lukas som bodde i ett osannolikt pittoreskt hus ute bland bergen med sin familj, sina vackra bruna getter av en nästan utdöd ras och sina tre respektingivande gäss som väsnades förfärligt när så många okända människor dök upp på gårdsplanen.

Vi besökte också Arche Noah som är en ideell organisation för bevarande av gamla utrotningshotade växter. Den som köper ett äppelträd på Arche Noah får uppge namn och adress och förbinda sig att hålla Arche Noah underrättad om trädets hälsotillstånd och produktivitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar