torsdag 8 oktober 2009

Möte med Carin Svensson


Säg pomme så blir du vacker. Det har jag lärt av Carin Ardelius som snappat upp rådet i en fransk bok. Ska försöka komma ihåg det nästa gång någon tar fram kamera. Kanske fungerar det bättre än omelett och cheese.

Vi var flera som lyssnade på Carin på Sigtuna bibliotek i går kväll när hon berättade om vägen till sitt författarskap (författarnamnet är Carin Svensson). Uppsats var hennes bästa ämne i skolan och hon blev starkt uppmuntrad av sin lärare. Men det var inte förrän hon var bosatt på Nya Zeeland och hade gått en skrivarkurs som hon började författa, på engelska, under en period när hon hade ett litet barn och flera jobb att sköta.

Fem minuter om dagen, innan hon släckte lampan för att sova, var allt Carin kunde avsätta för att skriva. Men de dagliga fem minuterna svällde senare till tio och tjugo och mer ändå. Innan hon flyttade tillbaka till Sverige för att gifta sig med Lars Ardelius hade hon publicerat en roman och en novellsamling på Nya Zeeland.

Hennes fans nöjer sig inte med de böcker Carin har skrivit i Sverige. Vi hoppas att hennes tidigare verk ska översättas till svenska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar