onsdag 18 juli 2012

Vänliga Medelpad

Var dansade Elvira Madigan på lina innan hon rymde med greve Sparre?  I Sundsvall förstås. Se där något man lär sig på Sundsvalls museum och kan lägga till sitt förråd av ovidkommande vetande. Man vet aldrig när man får användning av det.

G och jag har varit ett par dagar i Sundsvall och på Alnön. Vi ville gärna övernatta på Alnön -- ön som kan ha fått sitt namn av att den är rik på al, gråal säger G som förstår sig på botaniken -- och det blev Slädagården som jag ger 10 av 10 möjliga vandrarhemspoäng.

Folk är väl hyggliga överallt i landet men den vänlighet vi mötte på Alnön och i Sundsvall var något extra. "Vänliga Medelpad",  så borde landskapet marknadsföra sig. Ta till exempel Sundsvalls stadsmuseum och Sundsvalls bibliotek som ligger grannar i det så kallade Kulturmagasinet mitt i stan, personalen kunde inte ha varit mer hjälpsam.

Även på turistbyrån mötte vi förekommande människor. Kan rekommendera lunch i det nyöppnade Orangeriet intill turistbyrån. Där sitter man skönt intill olivträd och väldoftande citronträd, lyssnar på fågelsång och det kommer lätt för en att man är på besök i Verona.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar