lördag 6 april 2013

SOS

Ibland får man ta sitt ansvar och göra ett stödköp. Jag gick in på Hötorgshallen, öppnade plånboken stort och köpte ett stycke Stilton sedan jag läst att unga britter inte längre vill ha denna goda, klassiska, blåådrade ost. Ungdomarna är rädda för ostmöglet och fortsätter deras köpvägran allt medan de gamla Stiltonälskarna dör ut, kommer osten snart inte att finnas i brittiska butiker, bara utomlands där ostälskare förstår att uppskatta en delikatess.

Tänk om unga britter istället kunde vara rädda för ett övermått av starka drycker, tobak, pommes frites och sötsaker! Men sådana är vi människor, vi silar mygg och sväljer kameler. Har Stiltonost gjort någon sjuk? Skulle inte tro det.  Medan vi vet att alkohol, tobak, fett och socker i mängd bringar sjukdom och död.

Stilton, eller Blue Stilton som osten kallas, har förnöjt ostälskare i 300 år. Nu har den brittiska motsvarigheten till Kooperativa Förbundet trätt in och utfärdat ett SOS, Save Our Stilton. Man tänker göra allt för att få de yngre att komma över sin skräck.

Osthandlaren blev förtjust när jag bad om Stilton. Ingen hade frågat efter den osten sedan jul. Han tog fram en hel tung orörd ost och delade den med tråd. (Man undrar när det hände och vem det var som kom på denna genialiska metod att dela en ost). Smakar  fantastiskt.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar