fredag 21 mars 2014

Här är 2:2 - dietenNär ovälkommen snö plötsligt täckte blommande krokus, duniga backsippor och lila tibastknoppar blev det, tillsammans med tillståndet i Ukraina, så att missmodet nästan tog över hos en stackars människa. Men det är bara att streta på, våren kommer tillbaka och nu är dagarna ljusare. Och bäst det är, händer något bra. I går fick jag ett telefonsamtal med nyheten att jag hade vunnit första pris i konstföreningens lotteri här i Sigtuna, en vacker akvarell. Motivet är två kvinnor som skördar äpplen.

Kanske har du kämpat med 5:2-dieten i vinter men glöm den, för det kan gå lika bra med 2:2-dieten. Australiska forskare har funnit att den som varvar att äta återhållsamt i två veckor och sedan "vilar" genom att äta som vanligt i två veckor, går ned i vikt fortare än den som försöker vara restriktiv hela tiden. Det ska sägas att den australiska studien baserar sig på endast 36 män. Kan ändå vara värd att testa.

 I morgon eftermiddag signerar jag min bok "Svenska äpplen" ute på Trädgårdsmässan, Älvsjö. Välkommen då till Pomologiska Sällskapets stånd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar