måndag 26 oktober 2015

I Paris (1)

Vintertiden började i går när vi gick omkring i huset och ställde om klockorna. I Paris, som jag just besökt under några dagar, börjar vintern den 15 oktober. I alla fall gäller det stadens gräsmattor. Från mitten av oktober till mitten av april ligger de i vintersömn och då är det inte tillåtet att störa dem.

Nästa skylt talar om fästingar: hur de ser ut, vilka sjukdomar de ger och hur man känner igen symtomen. Kan fästingproblemet vara så stort i Paris att man måste varna för det? För alla parisare som har möjlighet att dra till landet när helgen kommer är det förstås värdefull information.


Den tredje skylten i den lilla parken utanför hotellet handlade om råttor, ett relevant ämne i Paris. Från mitt fönster kunde jag på kvällarna se hur djuren sprang omkring och stojade i parken. Myndigheterna försöker att minska antalet råttor men framgången lär vara försumbar så länge man ser baguetter som folk kastat ifrån sig och så länge som stadens gallerklädda soptunnor ger råttorna fri tillgång till sitt innehåll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar