fredag 8 april 2016

Varför gör man så här?

Arvsskatten, gåvoskatten och fastighetsskatten är avskaffade. Det hjälpte inte. Ändå väljer de rika att flytta sina pengar utomlands och en av Nordeas affärsidéer har varit att bistå dem med att skaffa brevlådeföretag med låtsade styrelsemedlemmar. Det är obegripligt. Landet går miste om 46 miljarder kronor i skattepengar varje år. Pengar som kunde ha gått till behövliga äldreboenden bland annat.

Jag försöker förstå dem. Kanske ger det en underbar känsla av övertag att känna att man lurat sina landsmän på skattepengar? Man är någon som har idéer medan vi andra är finansiella idioter?

Nu väntar jag på att veta var Björn Wahlroos, styrelseordförande för Nordea sedan 2011, har placerat sin förmögenhet.

3 kommentarer:

 1. Ja, jag blir otroligt arg och ledsen över dessa penningstinna, oempatiska människor som bara vill äga mer och mer. Medan vi vanliga arbetare inte har chansen att komma undan med en krona från beskattning.
  Många av de rika har dessutom skrivit sig utomlands under de produktiva åren och kommer sedan hem på ålderns höst för att dra nytta av vår omsorg. Fy tusan för dessa giriga individer!
  Kram till dig som reagerar!

  SvaraRadera
 2. Håller med Yvonne i allt hon säger.
  Men vi vanliga laglydiga medborgare, är ju maktlösa - det hjälper ju inte vad in än säger eller gör. Med pengarnas hjälp hittar man bara nya vägar att snuva staten.
  Margaretha

  SvaraRadera
 3. Ett stort tack till läckan som gav oss alla Panamadokumenten, eller hur? Och jag beundrar alla dessa journalister i många länder som bearbetat alltsammans och kunde hålla tyst till ett visst klockslag en viss dag (kl 20 förra söndagen). Vi kommer säkert att få veta mycket mer om vad girighet kan förleda människor till.

  SvaraRadera