onsdag 22 juni 2016

Storytel köper Norstedts bokförlag

Alldeles nyss kom det här mejlet från vd Otto Sjöberg till Norstedts författare: 

Nu kan vi äntligen meddela att Norstedts Förlagsgrupp har fått en ny ägare: Storytel.
Storytel är ett bolag som består av två delar, det ena är en abonnemangstjänst för strömmande ljud och e-böcker – denna tjänst har vuxit dramatiskt sedan starten för tio åren sedan och finns idag inte bara i Sverige, utan även Norge, Danmark, Holland och Polen.  Den andra är delen är en (mindre) förlagsdel som idag omfattar bokförlagen Massolit (vuxenböcker) och B Wahlströms (barn- och ungdomsböcker).
Det nya ägarskapet kommer inte innebära några drastiska förändringar för Norstedts Förlagsgrupp. Ledning och organisation kommer kvarstå som den ser ut idag, men möjligheten för förlagsgruppen att nu ta ett rejält kliv när det gäller den digitala utvecklingen blir självklart större, och det är en av de stora fördelarna som både vi och köparen Storytel ser i den nya konstellationen.
Under säljprocessens slutskede har vi också haft möjlighet att samtala och diskutera med Storytel och dess ledning. Det har borgat för att vi redan nu har påbörjat en god dialog och kunnat diskutera de viktigaste fördelarna och utvecklingsmöjligheterna.

Vi är väldigt glada över att köpet är genomfört och att vi har fått en ägare som är genuint intresserad av vår verksamhet och vi ser, från båda håll, mycket fram emot att få samarbeta, lära oss och utveckla våra respektive verksamheter.


Ett utskick från svenskbokhandel.se i dag talar om att priset för Norstedts bokförlag blev 152 miljoner kronor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar