fredag 23 december 2016

God Jul!

Snart kommer tomten till alla snälla barn. Eller gör han verkligen det? Många barn blir rädda för tomtefiguren och borde få slippa hans besök, det går bra att dela ut julklappar i alla fall. Dessutom kan man fundera på om det är så bra att föräldrar påstår för sina barn att tomten finns. I USA finns en rörelse för att skippa tomtemyten. När barnen kommer underfund med lögnen kan deras tillit brista -- om de vuxna har ljugit om tomten kanske de har ljugit om mycket annat också?

Berätta för barnen att tomtar och troll är sagofigurer, det är mitt råd. Så kan mamma eller pappa, med en tomtemössa på huvudet, dela ut paketen.
God jul!
Tomtarna och djuren i mitt pepparkakestall önskar tillsammans med mig en riktigt god jul till alla!

5 kommentarer:

 1. GOD JUL till dig också!

  Gillar dina trevliga bloggar!

  SvaraRadera
 2. Tack! Och god fortsättning! Detta är ingen riktigt välbesökt blogg -- jag borde vara kändare och skriva om kläder och smink -- men sista tiden har inläggen plötsligt blivit lästa av många ryssar. Kan någon förstå det? Kanske fler svenska bloggare har fått en massa ryska besökare? Är det ryssar som vill lära sig svenska och tycker att korta stycken på enkel svenska är bra träning? Eller är det ryssar som studerar på universitetet och skriver uppsats om svenska bloggare? Eller vad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. "This above all: To thine own self be true!"
   Du ska naturligtvis fortsätta att skriva om *dina* ämnen.
   Och god fortsättning!

   Radera
 3. Ingen fara, I won´t stray. Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera