onsdag 25 februari 2009

Manifestation 2 mars

Äntligen! I går kom beskedet som vi väntat på.  Jag menar förstås beskedet om hur författarna, översättarna, tecknarna, fotograferna och dramatikerna  ska göra sin gemensamma manifestation mot kulturutredningens förslag att lägga  ned Författarfonden. 

Det är tänkt att fonden ska ersättas av en så kallad enrådsmyndighet ledd av en generaldirektör utan styrelse. Det får bara inte ske! Fondens pengar utgörs av ersättning för att upphovsmännens böcker fritt lånas ut på biblioteken. Dessa pengar vill vi fortsätta att ha bestämmanderätt över. Ulf Stark skrev en mycket bra artikel om detta i Dagens Nyheter i går. Litteraturen ska inte styras av staten!

Manifestationen sker på Mynttorget i Stockholm kl 17 den 2 mars. Det blir facklor och tal av Mats Söderlund, ordförande i Sveriges Författarförbund, poeten Bob Hansson och översättaren Aimée Delblanc.  Kom alla som vill stödja den fria litteraturen!

Ja, så har Victoria och Daniel förlovat sig. En underbar nyhet. Med psykologens spanarblick ser jag att framtiden för de två visst inte blir helt bekymmersfri men i stort kommer  att präglas av lycka och glädje. De två har gott förstånd, god vilja och fin humor. Det kan bara gå bra.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar