tisdag 9 augusti 2011

Hårda tag på SJ

Fallet med den 11-åriga flickan som slängdes av tåget är upprörande. Vad är det för människor som SJ anställer och får de ingen utbildning? Men jag är inte förvånad efter att själv varit nära att bli avkastad en gång. G och jag satt på en SJ-buss för att resa till fjällen när det efter avresan från Stockholm stod klart att bussen var överbokad och föraren bad att några skulle gå av i Uppsala och ta tåget istället – det var bara att ta plats, visa bussbiljetten och förklara läget för konduktören.

Vi valde att gå på tåget, visade våra biljetter och berättade om den överbokade SJ-bussen. Konduktören trodde inte ett ord. Vi saknade giltiga tågbiljetter och skulle av vid nästa stopp. När vi protesterade blev vi upplysta om att han var tågbefälhavare och den som bestämde, nu skulle vi av.

Idag, säger G och jag, hade vi gjort passivt motstånd och låtit konduktören kasta av oss. Jag kunde ha tagit en bild av en nitisk tågbefälhavare som sköter sitt jobb. Men den gången köpte vi snällt biljetter och kunde åka vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar