söndag 6 oktober 2013

Spaning 3 -- Telefonväxlar

Ringde Kungliga Biblioteket och kom till växeln som kopplade mig vidare. Till låneavdelningen, dit skulle jag inte alls. På låneavdelningen skrattade man och sa, ja det blir ofta fel, växeln sitter i Kalix numera.

I dag verkar det vara ogörligt att ha sin växel i samma hus som företaget. Växeln är placerad i Kalix eller Moldavien eller Bortre Asien. Det verkar också vara ogörligt att utbilda personalen i Kalix och Moldavien och Bortre Asien om det företag människor är satta att arbeta för.

I framtiden kommer alla telefonsamtal att kräva längre och längre tid, det blir nämligen inte möjligt att komma rätt på en gång. 

2 kommentarer:

 1. För att inte tala om att det kan bli farligt när det gäller sjuktransporter.
  Och gissa vilka förseningar det blir när de i Skåne tycker att sjukresan ska hämta en patient 10:00 på ena sidan Klarälven - och en annan fem minuter senare, tvärs över älven. Kruxet är bara att taxin måste köra antingen en mil söderut, eller en mil norrut, för att hitta en bro, så han kommer över älven.
  Och så uppstår språkproblem när äldre lomhörda patienter ska tala med skåningarna, när de beställer sin sjukresa.
  Margaretha

  SvaraRadera
 2. Oansvarigt att lägga en telefonväxel som gäller sjuktransporter på en ort 60 mil bort eftersom det bäddar för missförstånd och felaktiga bedömningar som kan ha livsfarliga följder! Nästa år kan man ha flyttat växeln till Transsylvanien. Hoppas att de berörda invånarna skriver protestbrev och gör sina röster hörda.

  SvaraRadera