måndag 7 oktober 2013

Spaning 4 -- Downton Abbey

En ny omgång av Downton Abbey har börjat sändas i engelsk teve. Den 2 november kl 21´30 blir det vår tur, då kommer första avsnittet i  TV1.

Nu är det 1922 och det är ingen djärv gissning att kvinnorna (utom kanske the Dowager Countess spelad av Maggie Smith) kommer att kasta korsetten och bära vackra, löst hängande, knäkorta klänningar med pärlfransar och ha små krukor på huvudet som modeintresserade tittare kanske blir inspirerade av. Jag ser fram emot att sångerskan Nellie Melba (spelad av Dame Kiri Te Kanawa) ska uppträda på slottet och att även Virginia Woolf kommer att visa sig där, how exciting!

Jag erfar också att baby George, lady Marys son, spelas av ett par tvillingpojkar. Så praktiskt. När det ena barnet fått nog av strålkastare och det suger i magen, in med barn nummer två och ingen ser skillnad. Lena Endre önskar nog också att hon hade en tvilling att skicka in på scenen ibland.

Hur kommer intrigerna, uppe bland herrskapet och där nere hos fotfolket, att se ut? Jag tippar att lady Mary, vars Matthew så tragiskt gick bort i bilolycka, blir uppvaktad av flera rivaliserande män och att hon  slutligen gifter om sig med en jazzmusiker. Dock, Marys män dör alltid och så blir det den här gången också.

Hustrun till Lady Ediths älskare går bort och paret kan gifta sig och starta en ny, feministiskt lagd tidning, det är vad jag tror. I en sådan här serie är det flera som dör tyvärr, så vem ytterligare? Det måste bli stoppklossen lord Grantham så att ungdomarna kan gå vidare i sin strävan att modernisera den gamla egendomen.

Ett säkert tips: Inte heller i fortsättningen kommer vi att få se en enda trädgårdsarbetare som sliter eller någon enda som dammar och torkar golv i slottet. Hur kan det då vara så snyggt och välstädat överallt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar