lördag 24 januari 2015

Minister nonchalerar tiggare

Den rumänska socialministern har varit på besök i Stockholm för att diskutera romernas situation. Hon uttalade då att det förekommer ingen diskriminering av romer i Rumänien. Det tror jag så mycket jag vill på.

Ta bara detta att ministern åkte tillbaka hem utan att bry sig om att göra minsta promenad i Stockholm för att möta några av sina landsmän som sitter och fryser på trottoarerna. Inte heller åkte hon ut till ett tältläger för att få veta hur tiggarna bor. Det visar en upprörande nonchalans av ett förfärligt problem. Men det man inte har sett med egna ögon kan man låtsas inte finns. Jag grips av misstanken att rumänska ministrar inte ser tiggarna som sina landsmän.

Kan inte någon ung framåt person med kontakter bilda en stark påtryckningsgrupp? Som arbetar för att via EU förbättra romernas situation så att de kan lyfta sig ur fattigdom och stanna hemma hos sina barn istället för att resa iväg och ha det eländigt i Sverige? Jag går med i gruppen direkt och lovar att göra vad jag kan.

2 kommentarer:

 1. Hej.

  Har du provat e-cigaretter någon gång?

  Vore kul att läsa något om e-cigaretter på din blogg nu när det har blivit ett så hett ämne. Svenska läkemedelsverket vill ju stoppa försäljningen men det finns så många som använder dem. Vad tycker du? Har du någon erfarenhet? Vore som sagt kul att läsa.

  Jag hade själv försökt att sluta med alla tänkbara metoder men inget lyckades och sedan fick jag ett tips av en kompis att prova e-cigaretter och provade en hel del men inget var riktigt bra förrns jag provade www.ecocig.se Riktigt bra kvalitet och med deras svenska e-cigarett och e-juicer som smakar precis som riktiga cigaretter så har jag nu varit rökfri i över 1 år.

  Skulle vara kul o läsa vad du tycker om e-cigarett och e-juice ?

  Många gillar det andra gillar det inte men jag tycker det var det bästa alternativet för mig.

  puss

  Sannis

  LITE FAKTA:
  Elektroniska cigaretter: Är de säkrare än tobak? Eller är de ett högteknologiskt sätt att koppla en ny generation på en dålig nikotin vana?

  Ingen vet ännu.

  Forskning om effekterna av e-cigaretter släpar bakom deras popularitet. Men redo eller inte, är en tid präglad av e-cigaretter här. Det är en blomstrande, miljardindustri - på väg att outsell tobaksprodukter inom ett årtionde.

  De ser ut som the real thing. Slutet lyser när du andas. När du andas ut, puff du ut ett moln av vad som ser ut som rök. Det är ånga, liknande dimman du kan se på rockshower, säger M. Brad Drummond, MD. Han är biträdande professor i medicin vid Johns Hopkins University School of Medicine.

  Alla e-cigaretter fungerar i princip på samma sätt. Inuti finns ett batteri, ett värmeelement och en patron som håller nikotin och andra vätskor och aromer. Funktioner och priset varierar. Vissa är disponibla. Andra har ett laddningsbart batteri och påfyllningsbara patroner.

  Genom att använda en e-cigarett kallas "vaping."

  SvaraRadera
 2. Trevlig artikel, Som du har delat här om den rumänska ministeren. Din artikel är väldigt informativ och jag gillade din väg att dela denna information här. e cigg bäst

  SvaraRadera