torsdag 26 februari 2015

"Vem var det där?" på rean!

Så här långt har våren hunnit i Sigtuna
 Såg ni att Dagens Nyheter presenterade Lydia Davis i en stort uppslagen artikel  för tre veckor sedan? Bra att våra akademiledamöter får bekanta sig med henne. Förr eller senare kommer den här mästerliga författaren att få Nobelpriset i litteratur. Hennes bok "Samarbete med en fluga" finns med på bokrean i år. Köp den och sätt dig skönt i soffan!

Ett annat underbart fynd att göra på rean är "Århundrandets sommar 1913" av Florian Illies. Jag har läst den, men tänker nu skaffa ett eget exemplar.  Välskrivna texter om allt möjligt som hände i världen det året.

Ett tredje tips är min egen bok om ansiktsblindhet "Vem var det där?" Passa på att köpa boken till reapris på Bokus eller AdLibris och ge den till någon av dina vänner som, liksom jag, glömmer ansikten.

Råd nummer ett till ansiktsblinda: berätta för alla om ditt problem. Hörde ni Jesper Rönnholm, segrare i "På spåret", berätta i rutan om sin ansiktsblindhet? Mycket bra, nu behöver ingen tro att det är snorkighet som gör att han inte hälsar på bekanta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar