onsdag 4 november 2015

När kommer min robot?

I dag är onsdag och då brukar vi veckohandla. Det kan bli både dyrt och tungt. Finns det en lösning?  Jag fick just ett nyhetsbrev som berättar att två av de män som tog fram Skype tillsammans med Niklas Zennström lanserar ett nytt företag i dag: Robotbolaget Starship Technologies.

Enligt en pressrelease har Starship tagit fram en robot som kan bära två matkassar och leverera dem inom 5-30 minuters avstånd från butiken. Kan någon stjäla varorna på vägen? Nej, matkassarna är inlåsta i roboten. Bara den som har beställt varorna kan låsa upp roboten med hjälp av en app.

Jag bor 12 minuter från butiken, en robot skulle klara det fint. Men det är en smal gata utan trottoarer och tänk om den blir påkörd? Klarar roboten att öppna dörren och gå i trappor? Och kommer butiken att ha plats för alla robotar som samlas där i väntan på att deras mattar och hussar har handlat klart? Gå runt och plocka ihop varor efter min inköpslista är den kanske inte programmerad att göra.3 kommentarer:

  1. Ja, det finns nog mycket att uppfinna på den fronten. Alla som vill (o har råd) kommer att ha en egen robotbetjänt, som fixar maten, städar och, som du nämnde, handlar. Men den kommer inte att gå dit utan har en egen robotbil. Mänsklig hemtjänst blir i det närmaste överflödig. Den som lever får se. :-)

    SvaraRadera
  2. Det måste bli svindlande dyrt att införskaffa en robot som behöver en egen robotbil. Vad sägs om att låta skolungdomar cykla hem med våra varor? Jag slipper bära, de får önskvärd motion (alldeles för lite fysisk aktivitet i dagens skola). Win win som jag ser det. Är det barnarbete? Nej, skolbarn har alltid försökt hitta sätt att dra in pengar till sin kommande skolresa.

    SvaraRadera
  3. Mycket bra förslag vg hemkörning.

    SvaraRadera