söndag 13 mars 2016

The Queen and I

Tänk att ha något gemensamt med Queen Elizabeth, vem hade trott det. Men hon är som jag en rubbish-hating litter picker. Om jag får tro The Daily Telegraph så plockar drottningen upp allt skräp som hon ser. Det gör jag också. Förutsatt att det är nära till en papperskorg (eller jag råkar ha en plastpåse till hands) och skräpet inte är för äckligt att ta i. Kanske är det här ett personlighetsdrag som utvecklas med åren.

Tänk om alla ville sluta kasta skräp omkring sig. Så rent och fint det skulle bli vid våra vägar och busshållplatser. Fast det är en utopi. Alltför många verkar tycka att det är jobbigt att bära med sig godispapperet om skräpkorgen är fem meter bort.

Vi skräphatare får sätta in motkrafter: om var och varannan plockade upp ett skräp i veckan så skulle landet vara välsignat fritt från glassomslag, cigarettaskar, snusdosor m m. Har någon en tång av teleskopmodell att sälja till mig? 

2 kommentarer:

 1. Ja det är förskräckligt att folk inte kan låta bli att skräpa ner. Kanske behövs en ny Håll Sverige Rent-kampanj?
  Fint att du tar upp saken!
  Ha det gott Kram

  SvaraRadera
 2. I Great Britain genomförde man nyss kampanjen "Clean for the Queen" med mängder av frivilliga som plockade skräp under en helg inför drottningens födelsedag 21 april.

  Det är bara vi äldre som minns Håll Sverige Rent. Jag tycker som du, nu behövs en ny kampanj (jag har grubblat sedan i går på en bra slogan med rimmade ord men det är svårt). Bara att hoppas att vi frivilliga skräpplockare blir fler och fler. Det tar ändå lite emot att kasta skräp på en ren trottoar. Ha det fint!

  SvaraRadera