lördag 13 januari 2018

Att stå upp

Mitt nyårslöfte i år är att stå upp. Under 2018 ska jag stå upp för mina åsikter. Som den här: vi bör genast införa en kraftig sockerskatt så att godis och läsk och andra hälsoförstörande, kariesskapande produkter blir avskräckande dyra. Vad är det för mesar i regeringen som förhalar ett sådant beslut?

Jag ska också stå på mina fötter lite mer. Därför har jag möblerat om i arbetsrummet och gett mitt ståbord (pulpet) en framskjuten plats. Nu kan jag stå och skriva eller läsa, precis som Hemingway. Jag känner att den stackars kroppen, som länge varit trött på allt sittandet, jublar.

Nu ska det arbetas vid ståpulpet
Dessutom räknar jag med att bli tunnare på kuppen. Kanske kommer jag i min sparade blå klänning av franskt märke från 70-talet i slutet av året? Forskare har nämligen kommit fram till att underbenen väger kroppen när man står upp och den tyngd som benen registrerar påverkar vårt matintag. Detta är visat på råttor men, som forskare älskar att påpeka, är det ingen större skillnad på råttor och människor fysiologiskt sett. 

2 kommentarer:

  1. Görel, jag följer med intresse! Har sen halvtannat år stått upp halva dagarna för att skona ryggens klämda nerver. Först skaffade jag bokstöd samt lådor med olika höjder. Efter ett tag blev jag trött av att stå stilla länge i taget och inhandlade då en mjuk skumgummimatta, sisådär 4 cm, att stå på. Den kan jag inte stå helt stilla på utan måste röra fötter och ben hela tiden. Ger bra balans faktiskt. Och får musklerna att slappna av. Ändå vill jag ibland hänga på armbågarna också! Berätta om du kommer på bra tips!

    SvaraRadera
  2. Kanske är gåband något just för dig? Se mittsenaste inlägg!

    SvaraRadera