torsdag 13 december 2012

Nya trafikregler i Sigtuna
Stabs- och exploateringschef Eva Leijon har skrivit det förslag till nya trafikregler i Sigtuna stad som kommunfullmäktige har att ta ställning till i kväll kl 18´30 vid sammanträde  i Kulturum, Kunskapens Hus, Märsta (se mina inlägg i går och förrgår).

Som jag ser det förlorar både bilister och fotgängare på Eva Leijons förslag till trafikregler. Fotgängarna slipper inte bilar i Ladugränd och måste dessutom tampas med cyklar på den del av Stora gatan som nu är gågata. Bilisterna ska krypa fram i gångfart (ca 6 km i timmen) hela vägen mellan Manfred Björkqvists allé -- från Sigtunastiftelsen ungefär -- till Lilla Torget och man undrar varför?

Men än så länge har vi gågata i Sigtunas kärna och nu på söndag är sista marknadssöndagen före jul med kanvasförsäljning av julkransar, gotter, korvar, ostar, stekt strömming på knäckebröd, varma tofflor, vantar och mycket annat fint. Kanvasförsäljning är det vedertagna begreppet för tillfällig försäljning från stånd och vagnar, har jag nyss inhämtat, och heter så för att säljarna förr brukade lägga ut grova dukar (kanvas eller kanfas) på gatan för att skydda sina varor från smuts. Bilden är från förra söndagen.

Trevlig Luciadag till alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar