måndag 10 augusti 2015

Varning för bokblufföretag!

Har just talat med juristen Mailin Koch på författarförbundet som jag ringde efter att ha sett på nätet att två av mina böcker finns att ladda ned gratis. Det vill säga: gratis om man först går med som prenumerant i ett visst företag. Betala 15.95 dollar per månad och du kan ladda ned tusentals böcker och dataspel, lovar företaget. Man har alltså utan tillåtelse lagt beslag på mina böcker och en massa andra författares böcker som de skor sig på.

Malin Koch lovade att titta på det aktuella företaget. Hon kände redan till att kunden utlovas en gratis första månad och därefter får man en mycket kort tid på sig att avbeställa sin prenumeration. Gör kunden inte det, är hen fast och företaget drar prenumerationsavgift månad efter månad.

Malin berättade att hon och hennes kollegor under våren tittat på liknande företag som lovar tillgång till massor av böcker. Bara det att när kunden betalat för att gå med, finns inga böcker att ladda ned, alltihop är en bluff.

Varning alltså för att gå med i prenumerationstjänster som dessa! Se upp för blufföretag! Stöd inte  fulnedladdade böcker som affärsidé!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar