söndag 30 oktober 2016

Svenska Dagbladet och Augustpriset

I början på veckan blev det klart vilka som kan få Augustpriset i år. Dagens Nyheter gav de nominerade i de tre kategorierna skönlitteratur, fack och barn-och-ungdom lika stort utrymme på sidan. Det är precis vad man förväntar sig.

Svenska Dagbladet presenterade de sex skönlitterära kandidaterna på en dryg halvsida med stora bilder på författarna. Resten av sidan fick barn-och-ungdom med bilder på de nominerade böckerna.

Men hur presenterades de nominerade i fackboksklassen? Inga bilder på vare sig författare eller böcker. Titlarna radades upp i en 5x10 cm stor ruta.

Svenska Dagbladet får kamma till sig (som ungdomarna säger). Kamma till sig och ge facklitteraturen lika stor plats som romaner och böcker för unga.

För övrigt -- varför finns det inte två kategorier för de unga: skönlitteratur och facklitteratur?

4 kommentarer:

 1. Hej! Vilken intressant bloggpost. Jag heter Jenny och arbetar med Augustpriset. Skulle du vara intresserad av att läsa och recensera någon/några av de böckerna som blivit nominerade i kategorin årets svenska fackbok? Kontakta gärna mig för mer information. Ha en fin dag! Bästa hälsningar, Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. min mail: jenny.peura@pronto.se

   Radera
 2. Svar
  1. Hej, ja, gör gärna det :)

   Bästa,

   Jenny

   Radera