söndag 25 augusti 2019

Plågad av musik

I går hördes musik hela dagen. Från omkring lunchtid pumpade någon okänd villaägare på en närliggande gata ut hög rockmusik över nejden. Det gick inte att vara i trädgården, inte att sitta på verandan, inte att ha öppet fönster. Också med stängt fönster hördes alla beat in i huset. Den vackra sensommardagen blev inte vad den kunde ha blivit. Först klockan nio på kvällen upphörde ljudterrorn. Då måste någon desperat närboende ha fått alldeles nog och sagt till på skarpen. 

Hur vuxna, alldeles säkert välutbildade människor kan välja att utsätta sina grannar timme efter timme för dånande death metal är mer än jag förstår. Ockupation av det gemensamma luftrummet? Absolut. Egenmäktigt förfarande? Helt klart. Föräldrar som missat att lära ut något om hänsyn? Så måste det vara. 

Mitt förslag: det ska krävas tillstånd från kommunens miljöenhet för att ordna trädgårdsfester med högtalarförstärkt musik i högsta decibelklass. Varje ansökan om tillstånd ska besvaras med nej. Såvitt inte festen äger rum på en enslig plats mitt i skogen. Synd om alla djuren i skogen, men de flyttar väl på sig. 


1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera