lördag 27 februari 2010

Möte med vänner


I den lilla staden Sigtuna är det nära mellan människor. Det betyder många möjligheter till trevliga möten. I torsdags hade en granne och jag bestämt oss för att gå på café, på vägen dit fångade vi upp en tredje kvinna som gick med på att göra oss sällskap. Det blev ett animerat samtal om Sigtuna, London, USA, Hemingway och mycket annat. Bland annat gladdes vi åt att de styrande tagit sitt förnuft till fånga och låter Sigtuna slippa en nytt, massivt glasmonsterhus som skulle ha skurit sig mot den lågmälda äldre bebyggelsen. Dessutom får nu ett vackert, nyrenoverat hus ritat av Evert Milles (bror till Carl Milles) stå kvar, se bild.

När jag gick att handla mat i går träffade jag först K som själv både skrivit och förlagt böcker och vet hur det är att arbeta med ett tryckeri, vi kunde delge varandra våra erfarenheter. Sedan mötte jag B som håller på med sin fjärde bok. Hon frågade också hur det går med tryckningen av pomologin. Så skönt det är att mötas av intresse och förståelse! Vad skulle vi människor göra om vi inte hade vänner att dela glädje och bekymmer med.

Undersökningar har faktiskt visat att vänner och anhöriga är den största hälsofaktorn. Betyder mer för vår hälsa än rökfrihet och regelbunden motion. Som båda förstås är jätteviktiga friskfaktorer. Att vårda sina relationer är att vårda sitt välbefinnande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar