onsdag 21 juli 2010

En ansiktsblind familj

Gunhild Carling, Salem al Fakir och The Real Group lockade mig att titta på Allsång på Skansen i går kväll. Såg att Edward Blom -- historikern, minglaren, matnörden, den välklädde gentlemannen -- satt i publiken. Honom känner man igen. Edward har haft stor välförtjänt framgång de sista åren. Han har haft en mathistorisk programserie i teve och leder nu under några veckor programmet Meny i radio.

Då vill jag bara säga att det var jag som upptäckte honom först. Edward är intervjuad på sidorna 57-60 i Vem var det där? En bok om ansiktsblindhet som kom 2006. Hans syster -- den duktiga och framgångsrika barnboksförfattaren Anna Dunér -- och hans pappa James är också intervjuade i var sitt kapitel. Alla tre berättar om sin ansiktsblindhet och vad deras handikapp kan ställa till i det sociala livet.

För övrigt sa Eva Dahlgren i sitt Sommarprogram i år att hon också är ansiktsblind. Ja, vi är många som har svårt att minnas ansikten. Men det är bara ansiktet vi glömmer. Det en människa har berättat för oss och den bild vi fått av hennes intressanta personlighet glömmer vi inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar