fredag 30 juli 2010

Sommarkväll med män

Har Anne Lundberg inget att säga till om när det gäller upplägget av teveprogrammet Sommarkväll med Anne Lundberg? Eller vill hon själv helst ha män i programmet? Den 24 juli gästades hennes program av en kvinna och fyra män plus en manlig artist och ett filmat inslag med en manlig intervjuare på stan. Totalt en kvinnlig och sex manliga medverkande alltså.

När Dagens Nyheter presenterade samtliga Anne Lundbergs gäster och artister under sommaren kunde jag räkna till 17 kvinnliga och 27 manliga gäster. Blir det bättre teve med män i rutan? Naturligtvis inte. Vem, undrar jag, propsar på övervikten av män? Inte de manliga tittarna, det är jag helt säker på. För kvinnorna är nog också en kvinnlig gäst minst lika intressant som en man.

Råkar bläddra i tidnigen Vi:s majnummer. På tidningens litterära båtsalong som gick i mars var laguppställningen fyra kvinnliga och fyra manliga författare. Slår vad om att ingen av de kulturintresserade passagerarna blev besviken. Dessutom har tidningen Vi en skara bokkritiker som visas i bild i varje nummer: fyra kvinnor och fyra män. Kan teve ta efter Vi:s goda exempel?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar