onsdag 7 juli 2010

Konst som gör dig lycklig

Om du har ärende till Djurgården och har lust med ett musiebesök, gå till Liljevalchs. Där pågår sommarutställningen Eljest. Det är en stor utställning i många rum som visar det ena storartade verket efter det andra av självlärda konstnärer från Sverige, Finland, Norge och Danmark.

Här får man se fantastiska broderier av Anna Casparsson (och jag får reda på att hon var dotter till litteraturkritikern Urban von Feilitzen som var Ellen Wägners stora kärlek, läs den nya boken Jag skulle vara din hund om jag finge vara i din närhet av Anneli Jordahl; den gifta fyrabarnspappan Urban och den ogifta Ellen hade en brevromans under några år och Jordahls bok är läsvärd).

Man får möta stora underbara imponerande djur -- noshörning, ko, lejon med mera -- tillverkade i plåt av Alpo Koivumäki från Finland. Man får se foto på en fabulöst vacker trädgårdsmur tillverkad av sjuksköterskan Ruth Lander Ericsson. Man får se smakprov på de orientaliska verk som Jan-Erik Svennberg i Västmanland skapar sedan han en gång för 20 år sedan åkte på charterresa till Turkiet. Och mycket mycket mer. Man blir en smula lyckligare.

Utställningen pågår till 15 augusti. Konstvärd presenterar utställningen 12´15 och 14´30 varje dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar