onsdag 29 februari 2012

RullatorExport, en given succé


Om jag var ung och arbetslös vet jag vad jag skulle göra. Jag skulle starta företaget RullatorExport. Rullatorer har jag aldrig sett utomlands.

4 kommentarer:

  1. Jo, en av mina amerikanska väninnor hade en innan hon skaffade scoter. Walker eller walking frame heter det på engelska. Men där får man ju köpa dem själv - kanske har inte alla råd med dem utan håller sig hemma.
    Margaretha
    som är så innerligt
    tacksam för alla
    hjälpmedel man får
    eller får låna i
    Sverige

    SvaraRadera
  2. Jo, i Danmark kender vi udmærket til, at en rollator er glæde for mange. Det var vores gamle dronning, Ingrid, som gjorde dem populære. Men hun var jo også vokset op i Sverige!

    SvaraRadera
  3. Till Knud Erik: Det er dejligt att det finns rullatorer i Danmark! Och att det var en svenskfödd drottning som gick före och populariserade den. Drottning Ingrid, drottning Margarethe – jag gillar båda.

    Till Margaretha: Sjukvården i Sverige fungerar kanske inte alltid – de flesta av oss har nog både bra och dåliga erfarenheter. Men när det gäller tillgång till hjälpmedel kan vi skatta oss lyckliga.

    Så bra att din amerikanska väninna hade rullator. I november förra året när jag var på födelsedagslunch för mitt cancerdrabbade kusinbarn i Los Angeles var det två av gästerna som hade svårt att gå. De gick med gåstöd: för varje steg lyfte de stödet gjort av trä framför sig, det såg tungt ut och jag tänkte att det hade varit bättre om de haft varsin rullator. Fint att de ändå finns over there!

    SvaraRadera
  4. Såg en annons för rullatorer från företaget Trust Care i Malmö och ringde firman. Jodå, rullatorer finns över hela världen. Trust Care exporterar sina modeller till en massa länder. Rullatorer är mycket vanliga till exempel i Tyskland, lite mindre vanliga i Frankrike.

    Varför ser jag som turist aldrig någon med rullator? Kanske för att jag rör mig på platser i storstad med trappor och rusningstrafik och annat som gör det svårt att gå där med rullator. Representanten för Trust Care ville också antyda att utomlands är man mer envis, väntar längre innan man vill visa sig ute med rullator. Och så är det förstås som Margaretha skrev att vi i Sverige kanske är ovanligt lyckligt lottade med bidrag till detta utmärkta gåstöd.

    SvaraRadera