torsdag 20 maj 2010

Män ljuger mest

Män ljuger nästan tre gånger om dagen medan kvinnor ljuger ett par gånger varje dag. En skillnad mellan könen är också att män har mindre dåligt samvete över sina lögner. En typisk manlig lögn handlar om hur mycket alkohol man dricker medan den vanligaste kvinnliga lögnen är: ”Allting är jättebra, jag mår fint”.

Det här har man kommit fram till i en studie på 3 000 vuxna som gjordes på uppdrag av Science Museum i London. Ett annat resultat från samma studie är att folk ljuger mycket ofta när de talar med sin mor medan ett mindre antal, 10 procent, brukar ljuga för sin partner. På museet får besökaren veta mer om lögnen och hur man avslöjar den.

2 kommentarer:

  1. Läste idag att ljug"förmåga" och kreativitet hänger ihop. Män ljuger mycket... ;-)

    SvaraRadera
  2. Kjell Westö berättade en gång att han blev romanförfattare när han hade upptäckt att han var så bra på att ljuga på ett trovärdigt sätt. Men kreativa historieberättare finns det lika många kvinnliga som manliga, gissar jag. Att det ändå är män som oftast får Augustpriset och Nobelpriset och alla andra litterära priser har med något annat att göra.

    Den stora skillnaden mellan romanförfattare och faktaförfattare är att de förra, män som kvinnor, är bättre på att ljuga. Vi som är faktaförfattare håller oss till sanningen och får spader om ett enda litet fakta råkar bli fel....

    SvaraRadera