måndag 20 juli 2009

Skriv ditt liv

Upton Towans är den strand som inspirerade Virginia Woolf till Mot fyren. Som barn tillbringade Virginia Woolf och hennes familj somrarna på St Ives där hon kunde ligga på stranden och se fyren på Godrey Island. Nu har stranden sålts för närmare en miljon kronor till en privatperson.

Mot fyren var ett terapiarbete för Virginia Woolf. När boken var klar fick hon ett annat lugn. Virginia Woolf hade nu skakat av sig modern. Hon var inte längre hela tiden närvarande i Virginia Woolfs vardag.

Om du har en barndom som tynger dig, skriv om den. Skriv om hur det var att vara mobbat barn/styvbarn/fosterbarn/oönskat barn/ handikappat barn. Du kommer också att känna en stor befrielse. Jag använde en vecka förra månaden till att skriva om mina fyra första år med utgångspunkt i några fotografier som finns sparade. Det var inte enkelt att ta fram sina minnen men nu känner jag en lättnad. En vecka som gjorde skillnad.

En pensionerad väninna har använt ett år för att skriva om sitt liv. Nu mår jag bättre, det finns faktiskt saker som man kan göra själv för att må bättre, säger hon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar