tisdag 29 juni 2010

Bolins ringar


Boken Ringar av Magdalena Ribbing kom tidigare i år. Det är en exposé över ringens historia skriven av en välkänd smyckeexpert. Och det är god reklam för firma W A Bolin i Stockholm.

Boken, som är faktagranskad av W A Bolin, omfattar 144 sidor. På 20 sidor får vi se ringar från W A Bolin. Sju helsidor i boken upptas av bilder på nya ringar av Oscar Magnuson tillverkade i Bolins ateljé. En av Magnusons ringar kan också ses tillsammans med några fler i början av boken och på bokens baksida. Ett uppslag i boken visar ett foto från 1915 av Bolins nyöppnade ateljé i Stockholm.

Kanske kommer snart böckerna Örhängen, Broscher, Halsband och Armband.

På kronprinsessbröllopet bar statsministerfrun nya örhängen av Oscar Magnuson. Kanske hade Bolins lånat ut dessa örhängen till Filippa Reinfeldt. Det är i så fall inte konstigare än att Bertil Falck lånade ut sitt privatflyg till kronprinsessparet när de åkte på bröllopsresa till Söderhavet. Falck fick ovärderlig PR när han lät bekantgöra sin vänliga gest i Expressen. I fallet med örhängena var det Magdalena Ribbing som kommenterade dem i teverutan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar