måndag 30 augusti 2010

Gomorron Sverige

Var med i Gomorron Sverige i morse för att berätta om min nya bok Svenska äpplen. Jag hade köpt en ny kofta för tillfället och hoppades att alla skulle se att färgen var äppelgrön.

När jag väntade i studion såg jag mannen som presenterade vädret. Mina ögon blev stora som tefat. I teverutan ser man tydligt att meteorologen står framför en jättestor väderkarta. Bara lur! I själva verket är det en tom vägg bakom väderpresentatören. Kartorna visas istället på en normalstor teve intill meteorologen. Hur det då kan se ut som om de är projicerade på en vägg övergår mitt förstånd. Ännu märkligare är det att meteorologen hamnar rätt, när han eller hon sveper med handen i luften framför teven för att visa lågtrycket som rör sig från Skagerack och norrut.

4 kommentarer:

 1. Vill minnas att jag läste en intervjuv med meteorologen Tone där hon beskrev att de var tvungna att träna för att veta i sitt huvud vart de olika landsdelarna ligger. Något jag också vill minnas att hon tyckte var det svåraste momentet i att vara tv-meteorolog. Intressant studie du gjorde! Missade tyvärr att du var på tv...undra om man kan se programmet via webben?

  SvaraRadera
 2. Jag förstår mycket väl att tv-meteorologerna måste träna en hel del för att kunna peka rakt i ut i tomma luften och ändå hamna rätt! Gomorron Sverige ligger säkert på webben men jag har inte vågat söka rätt på den än.

  SvaraRadera
 3. Snygg kofta och färg! Jo, man hittar intervjun en bit ner på sidan. Man får välja bland numren. På sex min hinns ju inte med så mycket, men kul att se dig G K live igen. Senast var det på mässan i våras, men då blev det tyvärr inte av att prata med dig.

  SvaraRadera
 4. Lasse, lova att stiga fram och hälsa på mig nästa gång!

  SvaraRadera