tisdag 1 mars 2011

Glad och lycklig

Tänker man efter har vi allihop som lever i ett välordnat land varje dag många saker att vara lycklig för. Lycklig för sådant som ligger nära oss -- till exempel att våra anhöriga har det bra, att våren närmar sig -- och för sånt som ligger mer perifert. En av många saker som gläder mig just för tillfället är att prins William är på väg att gifta sig med en kvinna som verkar vara en helgjuten, varm person.

Nyss kunde man läsa i engelsk dagspress att prins William och Kate Middleton har gjort sitt första framträdande efter förlovningen. Kate fick mer än godkänt. Hon tryckte händer, log och småpratade. I varje tum en fantastisk blivande drottning, lyder omdömet.

Tidningen redogör för Kates klädsel och läsaren delges såväl pris och ursprung. En diminutiv hatt i brunt prydd med fjädrar, vintage-knappar och en liten brosch, pris ungefär 500 pund. En ljusgrön kappa i Shetlandsull med bruna sammetsdetaljer som -- hör här -- Kate bar redan 2006 (men nu kortats till ett stycke ovanför knät) och en brun liten väska. Till detta bruna handskar och en brun halsduk. På halsduken sågs en lapp med tvättinstruktioner och det, förstår man, var en blunder men strunt i det menar modejournalisten, det är mänskligt att fela till och med för en blivande stilikon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar