torsdag 10 mars 2011

Lyckligare i Gnesta

Hanna Hellquist har nu avslutat sin teveserie om lyckan. Hon har tagit upp många bra saker i programmet som till exempel att det är bra för välbefinnandet/lyckan att göra något för andra människor, att försonas med sin ovän, att visa tacksamhet mot den som gjort viktiga saker för oss. En grupp människor i Gnesta har gjort just sådant under seriens gång och höjt sitt lyckoindex en grad (enligt enkätsvar före och efter) vilket gör Hanna Hellquist stolt.

Vad jag inte förstår är att hon i det avslutande programmet uttalar sig föraktfullt om tidningar med artiklar om hur man kan höja sitt välbefinnande och känna mer lycka. Varför är det bra att göra en åtta veckor lång teveserie om lycka (med intervjuer av våra vanligaste kändisar) men dåligt att publicera en tidningsartikel i samma ämne?

Blev programledaren själv lyckligare under de åtta veckorna? Vi vet inte. En tittare hade skickat Hanna Hellquist sitt recept för lyckan: Någonting att göra, någon att älska och något att se fram emot. Jag kunde inte ha sagt det bättre själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar