"Satan i gatan vilka suveräna recept i lördagens bilaga" skriver en insändare i senaste Dagens Nyheter. Lördag. Tänk, jag håller inte med. Jag undrar i stället om Stockholms kockar tävlar om vem som kan peta in mest smör i ett recept.
Förra DN-bilagan gav läsarna ett recept på rotselleri-och äppelpuré. Det innehöll 300 g rotselleri, 2 äpplen, 100 g smör och 50 g crème fraiche. Jag provade och det färdiga resultatet dröp av fett, det var inte annat att vänta. Hur kan den namngivna kvinnliga kocken komma på en så hälsovidrig rätt? Som hon själv knappast vill äta mer än en matsked av?
I DN-bilagan från i går finns ett recept på torskrygg med smörslungade bönor och beurre blanc. Smörsås för fyra lagas på 225 g smör.
Det är inte utan att mitt konspiratoriska tänkande väcks till liv. Får landets kockar betalt för att ösa på med smör och grädde i recepten?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar